Karasal Yaşam

Karasal Yaşam

2020’ye kadar her tür ormanın sürdürülebilir yönetiminin sağlanmasının desteklenmesi, ormansızlaşmanın sona erdirilmesi, tahrip edilmiş ormanların eski haline döndürülmesi ve ağaçlandırma ve yeniden ormanlaştırmanın küresel olarak önemli ölçüde artırılması.

Korunan flora ve fauna türlerinin yasa dışı avlanması ve kaçakçılığının yapılmasını sona erdirmek için acil olarak harekete geçilmesi ve yasa dışı vahşi yaşam ürünlerinin arz ve talebi sorununun ele alınması. 

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, sürdürülebilir hammadde kaynaklarına öncelik vererek, ormanların korunmasını destekleyerek ve deri ve deri ürünleri endüstrisinde sorumlu arazi kullanımı uygulamalarını savunarak Hedef 15'in desteklenmesinde rol oynamayı planlamaktadır. İDMİB, hammaddelerin sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmesini sağlayarak, ormanların ve diğer karasal ekosistemlerin korunmasını teşvik ederek ve deri ve deri ürünleri üretiminin biyolojik çeşitlilik üzerindeki etkisini en aza indirerek, karasal ekosistemlerin korunmasına ve sürdürülebilir kullanımına katkıda bulunacaktır.

İstanbul Deri ve Deri Ürünleri İhracatçıları Birliği;

  1. Sürdürülebilir hammadde tedariği: Üretimde kullanılan malzemelerle ilgili olarak, üyeleri arasında sürdürülebilir kaynak bulma uygulamalarını teşvik edecektir. Sertifikalı veya sorumlu bir şekilde tedarik edilen malzemelerin kullanımının teşvik edilmesini ve sürdürülebilir tarım ve ormancılık uygulamalarını teşvik eden girişimlerin desteklenmesini içerebilir.
  2. Ormanların korunması: Biyoçeşitlilik için hayati önem taşıyan ve deri endüstrisi için önemli hammaddeler sağlayan ormanların korunmasını savunabilir. Ormansızlaşmayla mücadele eden, sürdürülebilir orman yönetimi uygulamalarını teşvik eden girişimlerin desteklenmesini içerebilir.
  3. Biyoçeşitliliğin korunması: Deri ve deri ürünleri üretiminin ekosistemler ve yaban hayatı üzerindeki etkisini en aza indirerek biyolojik çeşitliliğin korunmasını teşvik edecektir. Habitat tahribatını azaltan sürdürülebilir üretim uygulamalarının benimsenmesini, nesli tükenmekte olan türleri koruyan girişimlerin desteklenmesini ve biyoçeşitliliğin korunmasının önemi hakkında farkındalık yaratmayı içerebilir.